Isus je most između neba i zemlje

Autor: fra Mladen Rozić

            Ponedjeljak, 12. srpnja 2010.

 

Mir Vam i dobro!

 

Na zemlji smo kako bi svojim životom proslavili Stvoritelja. Jednom će sigurno doći kraj života kada ćemo trebati položiti račun o tome koliko smo vršili volju Božju. Isus nam je došao pokazati smisao života. Išao je zemljom čineći dobro. Mnogi su ga slijedili i slušali jer su u njemu prepoznali put u vječni život. Drugi ga nisu slušali nego su mu stvarali probleme. Smišljali su kako bi ga na prijevaru optužili i uništili.

 

Isus je došao na zemlju da uzme naše srce. On zna da se u njemu sve događa, zato ga hoće potpuno. On zna da samo potpuna predanost njemu može imati uspjeha. Tko njega prihvati cijelim srcem, mora biti spreman odijeliti se od svih i svakoga. Takvi se odriču sebe da postanu posve Božji, i posve sretni. Takvi će rado prihvatiti svoj križ i svaku žrtvu i ići za Njega do kraja – do na Kalvariju. Ne možemo biti Božji, a živjeti po zakonima bezbožnoga svijeta. Na Isusovu putu je nužno križ. Današnji čovjek bi ga rado zaobišao, a to je nemoguće. Treba ga uzeti i nositi sa sobom. Samo prihvaćanje križa jest silna olakšica.

 

Nije lako danas živjeti kršćanski. Živjeti kršćanski u ovome svijetu jest križ. Kršćanin se svakodnevno stavlja na kušnju. U svijetu se nudi pravilo liberalnog bezbožničkog svijeta – a kršćanstvo nudi Evanđelje. Čovjek je u dvojbi što prihvatiti: Boga i njegov zakon – Evanđelje, ili pravilo ovog bezbožničkog svijeta. Mnogi su danas, nažalost odbacili Boga i njegova pravila samo za malo bolji i lagodniji život. Današnja Božja riječ nas poziva da budemo blizu jedni drugima. Da postanemo osjetljivi za potrebe drugih pored nas. Moramo biti oni koji će nositi križeve jedni drugih. Isus reče: „Tko napoji jednog od ovih najmanjih samo čašom hladne vode zato što je moj učenik, zaista, zaista kažem vam, neće mu propasti plaća“.

 

Poštovani slušatelji! Isus je ponuda vječnoga života. Ako ga želimo, onda ga moramo slijediti. Ne smijemo zaboraviti kako se vječnost osvaja samo po križu. To nam je Isus pokazao. Ne bojmo se svojih križeva, niti se trebamo bojati nositi križeve jedni drugih. Isus je most između neba i zemlje. U njega se treba ugledati i slijediti ako nam je stalo do vječnosti. AMEN!